Επίσημη Διακήρυξη του συνασπισμού "ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

  • 18-05-2022
Image
Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και συνεργάτες,


Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΑ!

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Για εμάς, πατριωτισμός είναι η θέληση να κάνουμε την Ελλάδα μια σοβαρή χώρα, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα παράγει αγαθά, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Ο μόνος τρόπος, για να γίνει αυτό, είναι το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο: χαμηλοί φόροι, πληροφορική παντού, κατάργηση της σοβιετικής αντίληψης στον κεντρικό σχεδιασμό.

Για εμάς, η σθεναρή αντίθεση στη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμικό οχλοπολτό είναι υποχρέωση. Η Ελλάδα έχει εθνική ταυτότητα και εθνικές αξίες. Δεν πρόκειται να τις εκχωρήσουμε σε καμία ομάδα πολιτικού ή θρησκευτικού φανατισμού, σε καμία μηδενιστική αντίληψη, που απεργάζεται την επιβολή ολοκληρωτισμού στη χώρα.

Στις 18 Μαΐου 2022, ώρα 19:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», καλέσαμε τους συμπολίτες μας σε μια γιορτή μείζονος Ελληνικότητας: στη διακήρυξη της συνεργασίας μας.

Θάνος Τζήμερος  -  Φαήλος Κρανιδιώτης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εμείς, που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με το ίδιο πολιτικό όραμα: θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ισχυρό κράτος. Έχουμε επίσης κοινή θεώρηση για τα αίτια του προβλήματος: αναχρονιστικοί και ανεπαρκείς θεσμοί, μη εφαρμογή της διάκρισης των εξουσιών, απαξίωση του Κοινοβουλίου, κυριαρχία του κομματισμού σε όλα τα επίπεδα, πελατειακή νοοτροπία σε κάθε πολιτική απόφαση, υποταγή του εθνικού στο μικροκομματικό συμφέρον, δημόσια διοίκηση που ζει για να θρέφει τον εαυτό της και όχι για να εξυπηρετεί τον πολίτη.

Διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα έχει χτυπηθεί από πολλά «τσουνάμι» κρίσεων, κάποια από τα οποία έχουν το επίκεντρό τους στην δυσκαμψία της Ευρώπης και κάποια άλλα στον ανεξέλεγκτο τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας. Όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι απραξίας. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές, δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις, αποκαθιστώντας το πλαίσιο εμπιστοσύνης πολίτη - πολιτείας που είναι η βάση κάθε οργανωμένης κοινωνίας.


Συμφωνήσαμε στο ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες πρέπει να δρουν ενωμένοι, όσοι τουλάχιστον ασπάζονται τις ίδιες αρχές. Δεν συμφωνούμε στα πάντα, αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Τουναντίον: η κομματική πειθαρχία και η δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης μετέτρεψε τα κόμματα σε απονεκρωμένα κελύφη ιδεών, τους πολιτικούς σε ευπειθή φερέφωνα και τον πολιτικό διάλογο σε αναπαραγωγή κουραστικών και στείρων στερεοτύπων. 


Πιστεύουμε στην πολυφωνία, στην εποικοδομητική ώσμωση ιδεών και θέλουμε μ’ αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό να μπολιάσουμε τη μίζερη και ανέμπνευστη πολιτική ζωή μας. Προφανώς, όμως, συμφωνούμε σε όλα τα μείζονος σημασίας θέματα του δημόσιου βίου.


Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θέλουν νόμο και τάξη, και που θεωρούν την νομοκρατία και την ισονομία όχι πολιτικές θέσεις, αλλά απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου, σοβαρού κράτους. Επίσης, απευθυνόμαστε σε όσους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και επιλέγουν να απέχουν από τις εκλογές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ψηφίσουν πολιτικούς που απέδειξαν τη συνέπειά τους, με πολύ προσωπικό κόστος. Θεωρούμε ότι όποιος απέχει από την πολιτική δίνει λευκή επιταγή σε διεφθαρμένους και ανεπαρκείς να αποφασίζουν για τη ζωή του, ενώ όποιος ψηφίζει τον έναν για να μην έρθει ο άλλος στο τέλος θα κυβερνηθεί και από τους δύο.


Έτσι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πιστεύοντας ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει μια κρίσιμη μάζα που θα έλξει ακόμα περισσότερους συνεργάτες. Απεχθανόμαστε τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και έχουμε γνώση των δυσκολιών αυτού του εγχειρήματος δεδομένου ότι το κομματικό σύστημα δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Πιστεύουμε όμως στην αστείρευτη δύναμη του ενεργού πολίτη. Θέλουμε να τον ξαναβάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής. Η εμπειρία άλλων χωρών σε συνδυασμό με την πρόοδο της Πληροφορικής, μπορεί να εμπλουτίσει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα με πολλές εφαρμογές άμεσης δημοκρατίας.


Οι βασικοί μας στόχοι είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση, η εκ βάθρων αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, η διαφάνεια και η λογοδοσία του Δημοσίου για κάθε ευρώ του φορολογούμενου που διαχειρίζεται, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση της νομοθεσίας, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και του επιχειρείν, η πραγματική κοινωνική αλληλεγγύη στους πραγματικά αδύναμους και όχι η εξαγορά ψήφων μέσω επιδομάτων, η απελευθέρωση της οικονομίας, η κατάργηση κάθε φόρου που επιβάλλεται σε μη εισόδημα, η ουσιαστικότερη συμμετοχή της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η χώρα που έδωσε στον κόσμο τις βάσεις της Δυτικής Σκέψης μπορεί να ξαναρχίσει να στοχάζεται το μέλλον της βασισμένη στις δυνάμεις της, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, στην ευφυΐα και την ευρηματικότητα των ανθρώπων της, στο σφρίγος των νέων της.


Καλούμε όλους τους Έλληνες που έχουν τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα, όπου και να βρίσκονται, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να ενωθούν μαζί μας για να πετύχουμε την πιο μεγάλη θεσμική επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία μας.


Η Ελλάδα μπορεί να βρει τον ρόλο της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη τύχη. Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μενού

Image
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ
Φιλελεύθερων Πατριωτών Μεταρρυθμιστών

© Μάιος 2022-2023 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Όροι χρήσης - Πολιτική απορρήτου

* Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος *

* Απαγορεύεται η χρήση και αναδημοσίευση γραφικών υλικών χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των πολιτικών σχημάτων *