Εκτός της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

  • 10-08-2022
Image

Στις 10-08-2022 ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έθεσαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο εκτός του Συνασπισμού.

Ακολουθεί το ιστορικό της αποπομπής


05/04/2022

Μετά την διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσε την πλατφόρμα ιδεών " ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ " (ΕΣΥ) με κύριο στόχο να προωθηθούν οι συνεργασίες στον φιλελεύθερο και πατριωτικό χώρο.


16/05/2022

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καλωσόρισαν στον συνασπισμό τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Κύριος στόχος του Συνασπισμού είναι (όπως καθορίστηκε εξ αρχής από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ τον Φεβρουάριο του 2021) ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή.

Άπαντα τα μέρη συμφώνησαν ως προς τις κύριες θέσεις του Συνασπισμού, όπως π.χ. το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο: χαμηλοί φόροι, κατάργηση της σοβιετικής αντίληψης στον κεντρικό σχεδιασμό και δομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, στην κοινή διακήρυξή τους, οι 3 πολιτικοί αναγνώρισαν στα αίτια του προβληματικού πολιτικού συστήματος μεταξύ άλλων την "απαξίωση του Κοινοβουλίου, την κυριαρχία του κομματισμού σε όλα τα επίπεδα, την πελατειακή νοοτροπία σε κάθε πολιτική απόφαση, την υποταγή του εθνικού στο μικροκομματικό συμφέρον, δημόσια διοίκηση που ζει για να θρέφει τον εαυτό της και όχι για να εξυπηρετεί τον πολίτη".

Δήλωσαν επίστης ότι "απεχθάνονται τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»", πιστεύουν στην "πολυφωνία, στην εποικοδομητική ώσμωση ιδεών" και θέλουν μ’ αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό "να μπολιάσουν τη μίζερη και ανέμπνευστη πολιτική ζωή".

Η διακήρυξη του Συνασπισμού

Η εκδήλωση της διακήρυξης

Η ομιλία του Προέδρου Θάνου Τζήμερου


16/06/2022 - 19/07/2022

Οι 3 πολιτικοί έκαναν ομιλίες και επισκέψεις στο Γαλάτσι, στη Θεσσαλία και στα Νέα Μουδανιά


25/07/2022

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε επίσκεψη στη Χαλκίδα

Κατά την οποία δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Γνώμη" (με εμφανή έκπληξη και των συντακτών οι οποίοι το ανέδειξαν σε τίτλο) ότι "η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο" και ότι η πώλησή της ήταν "ξεπούλημα".
Όμως η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί ένα από τα πιο "βαριά" παραδείγματα ασύδοτου πελατειακού κρατισμού σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, που τόσο ο Πρόεδρος Θάνος Τζήμερος όσο και ο Αντιπρόεδρος Φαήλος Κρανιδιώτης έχουν καταδείξει πολλές φορές στο παρελθόν με αναρτήσεις τους, άρθρα και εκπομπές, επισημαίνοντας μέσω αυτών την ανάγκη της πολιτικής του φιλελεύθερου πατριωτισμού και των μεταρρυθμίσεων, πολιτικές θεμελιώδεις για τον Συνασπισμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Image

04/08/2022

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανακοινώνει ότι "θα συμπορευτεί πολιτικά με τον Κ. Μπογδάνο στην Εθνική Συμφωνία"

Ενώ ο Θ. Τζήμερος και ο Φ. Κρανιδιώτης αρχικά την καλωσόρισαν στην Εθνική Δημιουργία, ο Κ. Μπογδάνος έκανε ανακοινώσεις σε ΜΜΕ ως "επικεφαλής του κόμματος Εθνική Δημιουργία", και κατόπιν την έχρισε "Αντιπρόεδρο του κόμματος". Παράλληλα, ανακοινώσεις σε δημοσιεύματα εμφανίζουν την Εθνική Δημιουργία ως το "κόμμα Μπογδάνου", κάτι που είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν (π.χ. ifimerida, parapolitika κ.α.)

Image

05/08/2022 - 09/08/2022

Ο Φ. Κρανιδιώτης σχολιάζει το θέμα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

Ο Φ. Κρανιδιώτης αναρωτιόταν για τον σκοπό της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη (05/08/2022) ενώ ασκούσε και βάσιμη κριτική και στην σχετική ανακοίνωση του ΠΘ (08/08/2022).
Όπως φάνηκε έμμεσα από μία ανάρτηση ενός λογαριασμού "Ethniki Simfonia Youth" στις 09/08/2022, η πλευρά Μπογδάνου δεν ήταν σύμφωνη με τις απόψεις του Φ. Κρανιδιώτη. Κατόπιν αυτού άρχισαν να παρατηρούνται δημοσιεύματα μέσω του Κ. Μπογδάνου όπου ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης κατηγορούνταν ως "ηχεία του Μαξίμου" και "φερέφωνα της ΝΔ". Ο Θάνος Τζήμερος ζήτησε από τον Κ. Μπογδάνο να τα ανακαλέσει, όμως αυτό δεν έγινε.


10/08/2022

Λύση συνεργασίας με τον Κ. Μπογδάνο

Ο Πρόεδρος Θάνος Τζήμερος και ο Αντιπρόεδρος Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοινώνουν:
"Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική."

Σε δηλώσεις και αναρτήσεις του, ο Κ. Μπογδάνος χαρακτηρίζει τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη ως "παράρτημα της ΝΔ", "δεκανίκια και ηχεία του Μαξίμου"

Image

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Τζήμερος εξηγεί περισσότερα με ανάρτησή του στο Facebook:

"Εδώ και 11 χρόνια, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ πρότεινε και υιοθέτησε έναν νέο πολιτικό λόγο, σαφήνειας, ευθύτητας και τεκμηρίωσης. Θεωρούμε πως η κατάντια της χώρας οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην «λειτουργία» του δημοσίου λόγου, και δη του αντιπολιτευτικού, με όρους χουλιγκανισμού: ναι σε όλα, όχι σε όλα.

Από το 2011, βαρέθηκα να ακούω, κάθε φορά που επιδοκίμαζα μια κυβερνητική ενέργεια, πως έχω κάνει deal, είμαι «λαγός», «πατερίτσα», «δεκανίκι» της ΝΔ. Κι όταν στηλιτεύω τα λάθη της ΝΔ, πως είμαι κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ και παίζω το παιχνίδι της αριστεράς. Μερικές φορές μάλιστα, οι εκατέρωθεν επιθέσεις είναι τόσο όμοιες σε «αισθητική» και σε «ποιότητα» υβρεολογίου που δίνουν την εντύπωση πως προέρχονται από τους ίδιους ψευδώνυμους λασπολόγους του διαδικτύου που δουλεύουν διπλοβάρδια στις «υπόγες» της Κουμουνδούρου και της Πειραιώς. Κάποιοι, περισσότεροι εθισμένοι στους χυδαίους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, μας συμβουλεύουν να σιωπούμε όταν συμφωνούμε με λεγόμενα και πεπραγμένα της ΝΔ και να την «κοπανάμε αλύπητα» όταν κάνει λάθη. Έτσι, λένε, θα καταφέρουμε να μπούμε στη Βουλή, γιατί ο ψηφοφόρος είναι οπαδός.

Δεν ξέρω αν θα μπούμε στη Βουλή. Ξέρω όμως ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του πολιτικού πολιτισμού και ξέρω ότι έχουμε φυτέψει τον σπόρο της πολιτικής ευθύτητας, που δεν μετράει το πολιτικό κόστος και δεν μασάει τα λόγια της. Ήταν μεγάλη χαρά μου όταν διαπίστωσα πως αυτές ακριβώς τις αξίες εκπροσωπεί και ο εξαιρετικά παρεξηγημένος Φαήλος Κρανιδιώτης με τους συνεργάτες του, με τους οποίους, εδώ και δύο χρόνια, η συνεργασία μας είναι υποδειγματικά άψογη. Θα συνεχίσουμε λοιπόν ως ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ να συμφωνούμε όταν συμφωνούμε, και να διαφωνούμε όταν διαφωνούμε, με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Όχι μόνο με την ΝΔ, αλλά με τους πάντες. Θυμίζω ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής έχω υπερψηφίσει τις περισσότερες προτάσεις που έφερνε στο ΠΣ η προηγούμενη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχω επίσης συνυπογράψει ψήφισμα του… ΚΚΕ, με το περιεχόμενο του οποίου έτυχε να συμφωνώ, μολονότι πάγια θέση μας είναι η αποβολή, από το πολιτικό σύστημα, του ΚΚΕ και κάθε ολοκληρωτικού κόμματος, που απεργάζεται την επιβολή δικτατορίας στη χώρα.

Απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε νοήμονες, πολιτισμένους ψηφοφόρους που έχουν απαυδήσει από την τοξικότητα του δημοσίου λόγου. Αυτοί θέλουμε να μας βάλουν στη Βουλή. Αν δεν υπάρχει έστω ένα 3% σ’ αυτή τη χώρα, που αντιλαμβάνεται αυτά που γράφω, δεν υπάρχει σωσμός και τζάμπα παιδευόμαστε."


14/08/2022

Αναλυτική συνέντευξη Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη

Όπως φάνηκε, τα συμβάντα που έδειχναν την μη τήρηση των βασικών αρχών του συνασπισμού από τον Κ. Μπογδάνο ήταν πολλά περισσότερα, εδώ και καιρό. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ σε συνέντευξή τους στο MAK Creators ανέλυσαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση της αποπομπής και δήλωσαν ότι "η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, πιστή στο φιλελεύθερο τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, θα συνεχίσει τον πολιτικό της αγώνα με σαφή λόγο, ήθος και τιμιότητα. Οι παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις δεν έχουν σχέση με την πολιτική μας."

Απόσπασμα της συνέντευξης του Φαήλου Κρανιδιώτη:

"Ο κόσμος έχει βαρεθεί -γιατί είναι και ανούσιο- την πολιτική με όρους άσπρο-μαύρο. Ο κόσμος εκτιμά να βλέπει ότι ακομπλεξάριστα, με ευθύτητα και εντιμότητα, μπορείς να βγεις και να πεις μπράβο σε κάτι που κάνει κάποιος άλλος το οποίο ωφελεί την πατρίδα, ωφελεί την κοινωνία, ωφελεί τον λαό. Και αυτό εγώ κι ο Θάνος το έχουμε κάνει πολλές φορές. Όποιος θέλει να πολιτεύεται με έναν επιθετικό τρόπο τυφλά, δεν έχει θέση μαζί μας. Δεν είμαστε "χουλιγκάνοι". Εμείς κάνουμε πολιτική για το κοινό καλό. Αλλιώς θα ήμασταν σε άλλα κόμματα".

Απόσπασμα της συνέντευξης του Θάνου Τζήμερου:

"Συνεργαστήκαμε με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο επειδή εκτιμήσαμε το σθένος του στο να υποστηρίζει κάποια εθνικά θέματα κόντρα στην επίσημη -μετεκλογική- γραμμή του κόμματος με το οποίο εξελέγει. Όμως, παρ' ότι θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα, δεν έχει μάθει να συνεργάζεται. Στο συγκεκριμένο συμβάν, και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι εάν καταγγείλεις -χωρίς λόγο- τους συνεργάτες σου ότι είναι "φερέφωνα" του κόμματος που κυβερνάει, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο συνεργασίας. Ο σκοπός μας στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και στην ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει στη χώρα ένα άλλο είδος πολιτικού πολιτισμού το οποίο να λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουμε να μας βάλουν στη Βουλή, και αυτοί θέλουμε να μας ακολουθήσουν. Χρειαζόμαστε συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους."

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μενού

Image
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ
Φιλελεύθερων Πατριωτών Μεταρρυθμιστών

© Μάιος 2022-2023 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Όροι χρήσης - Πολιτική απορρήτου

* Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος *

* Απαγορεύεται η χρήση και αναδημοσίευση γραφικών υλικών χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των πολιτικών σχημάτων *