ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ - ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ

Ελλάδα, ξανά!

Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα, ξανά χώρα παραγωγής: αγαθών, ιδεών, τεχνολογίας και πολιτισμού, σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς.

Ζητάμε να μας δώσετε τη θεσμική δυνατότητα να βάλουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας, αυτής που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα του Έλληνα από την ασφυκτική επιτήρηση του κρατισμού, θα του προσφέρει ένα περιβάλλον ευνομίας, ευταξίας, αξιοκρατίας και σταθερότητας και θα του επιτρέψει να προκόψει στη χώρα του.

Η κρίση της χώρας είναι πρωτίστως ηθική. Ζούμε, εδώ και δεκαετίες, σε ένα σύστημα αντεστραμμένων αξιών, στο οποίο όλα τα μεγέθη σταθμίζονται με βάση το πολιτικό κόστος και η εφαρμογή αλλά και η ψήφιση των νόμων εξαρτώνται από το κομματικό συμφέρον. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον γενικευμένης θεσμικής ανομίας, όλες οι άλλες κρίσεις (οικονομική, πολιτισμική, κοινωνική, διοικητική) είναι φυσική νομοτέλεια. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποτελούμενο από καριερίστες πολιτικούς, χωρίς εργασιακή εμπειρία στην πραγματική οικονομία, παιδιά του κομματικού σωλήνα, διαδρομιστές των κομματικών γραφείων και “ηγέτες” κληρονομικώ δικαιώματι, αποδεικνύεται ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει την παρακμή, στην οποία το ίδιο συνετέλεσε.

Όσοι συμμετέχουμε σ΄ αυτή την πρωτοβουλία (κόμματα, δεξαμενές σκέψης, κοινωνικοί φορείς, ανεξάρτητοι πολίτες) συμφωνούμε στο ότι η χώρα είναι σαν ένα κτήριο που έχει πληγεί στον φέροντα οργανισμό του. Αν δεν αποκατασταθεί η στατική του επάρκεια, αν δεν ενισχυθούν τα θεμέλια και οι κολώνες, όσα “μερεμέτια” κι αν γίνουν δεν πρόκειται να το στηρίξουν. Κολώνες κάθε έθνους είναι οι αξίες του. Θέλουμε να συμβάλουμε στην αποκατάστασή τους.

Εθνική Κυριαρχία

Όχι μόνο δεν παραχωρούμε σπιθαμή εθνικού χώρου, αλλά διεκδικούμε όσα μάς ανήκουν κατά το διεθνές δίκαιο: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα νησιών, επέκταση χωρικών υδάτων. Η ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας θα ενταθεί, ώστε να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε αέρα, γη και θάλασσα, έναντι του τουρκικού επεκτατισμού. Η στρατιωτική θωράκιση των ελληνικών νησιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν είναι αποδεκτή καμία «συνεκμετάλλευση» σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

Η πολιτική κατευνασμού διά των συνεχών υποχωρήσεων αυξάνει τη βουλιμία των Τούρκων. Όχι μόνο δεν διανοούμαστε «Πρέσπες του Αιγαίου», αλλά ζητάμε να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, της οποίας οι όροι παραβιάζονται κατάφωρα από την άλλη πλευρά.

Δημογραφικό

Δεν είναι λύση η αντικατάσταση των Ελλήνων με Πακιστανούς και Αφρικανούς. Το δημογραφικό αντιμετωπίζεται με στήριξη της ελληνικής οικογένειας: φορολογικά και δημοσιονομικά κίνητρα, ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα και υπηρεσίες υγείας, οικονομική σταθερότητα.

Είναι αδιανόητο, Ελληνόπουλα να μη βρίσκουν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς διότι προηγούνται οι «πρόσφυγες». Οι οικογένειες των Ελλήνων έχουν προτεραιότητα έναντι των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα, σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, διότι αυτοί τις χρηματοδοτούν.

Νομοκρατία - Ισονομία - Ασφάλεια

Πρόκειται για τα θεμέλια κάθε δυτικού κράτους - προϋπόθεση της ίδιας της δημοκρατίας: οι νόμοι να ισχύουν πάντα και παντού, χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν. Μετανάστες, Ρομά, αριστεριστές, συνδικαλιστές, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΛΟΑΤΚΙ δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον νομοταγή και φιλήσυχο Έλληνα πολίτη. Το αγαθό της ασφάλειας δεν εξαρτάται μόνο από τα μέσα που έχει στην διάθεσή του το κράτος, αλλά πρωτίστως από την πρόθεσή του να το επιβάλει χωρίς εκπτώσεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δεν μας ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές

Οικονομία - Οικονομική Ελευθερία

Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. Ασκεί τις τρεις εξουσίες και εγγυάται πως οι κανόνες θα εφαρμόζονται σε όλους, χωρίς δυσμενή ή προνομιακή μεταχείριση. Η ελκυστική για επενδύσεις οικονομία προϋποθέτει νομική σταθερότητα, λογική φορολογία, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, τάξη και ασφάλεια, αξιόπιστες μεταφορές, λειτουργικό τραπεζικό σύστημα, ψηφιακές υπηρεσίες, σεβασμό στην ιδιοκτησία, συνέχεια του κράτους.

Προτείνουμε ενιαίο φορολογικό συντελεστή, χωρίς κλίμακες (flat tax) 15%, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, και 15% ΦΠΑ, με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα – μέτρο που θα εξαφανίσει την φοροδιαφυγή διότι θα την καταστήσει ασύμφορη.

Κατάργηση όλων των φόρων που επιβάλλονται στην περιουσία και σε μη εισόδημα: ΕΝΦΙΑ, επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, τεκμαρτοί, πολυτελείας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα, δημόσιου ή ιδιωτικού. Άρση μονιμότητας στο δημόσιο - πλην Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, απελευθέρωση της αγοράς από συντεχνιακές «δουλείες».

Ειδικό βάρος δίδεται στην παραγωγική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα. Εξάλειψη της γραφειοκρατίας με αντιστροφή του συστήματος αδειοδοτήσεων: ξεκινά να εργάζεται ο ιδιώτης, και το κράτος κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Τουρισμός και ναυτιλία εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται με κατάργηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων: η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος τουριστικός πόλος και κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας.

Δικαιοσύνη - Ποινικός Κώδικας

Ψηφιοποίηση παντού (και όχι απλώς ψηφιακή γραφειοκρατία, όπως γίνεται σήμερα). Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Θεσμός του νομικού-αστυνομικού που θα δίνει επί τόπου λύση σε προβλήματα μικρής παραβατικότητας. Δικαστήρια που θα λειτουργούν με βάρδιες και τις απογευματινές ώρες. Ποινές που θα ισχύουν κανονικά και θα εκτίονται. Σε ειδεχθείς ή αμετανόητους εγκληματίες, τα ισόβια να είναι ισόβια.

Αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερες φυλακές – πρέπει να τις χτίσουμε. Αξιολόγηση δικαστών, δεν είναι δυνατόν να φτάνουν τις 400 οι εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι να απολυθεί κάποιος.

Πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ώστε να λειτουργεί ως αντίβαρο στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Παιδεία

Ελένη Αρβελέρ: «ο απόφοιτος δημοτικού του παρελθόντος ήξερε περισσότερα από τον σημερινό απόφοιτο λυκείου». Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Πριν από τις «προοδευτικές» εισαγωγές μαθημάτων και μεθόδων, προέχουν τα βασικά: οι μαθητές να μαθαίνουν να διαβάζουν, να γράφουν, να μετράνε, να σκέπτονται, να κρίνουν, να κοπιάζουν, να φέρονται.

Η ασυλία στην ανομία πρέπει να τελειώσει πρώτα από την Παιδεία. Τα σχολεία θα έχουν πειθαρχικό κανονισμό που οφείλει να ισχύει για διδάσκοντες και μαθητές. Ιδεολογική κατήχηση στην τάξη, συνδικαλιστικές δραστηριότητες σε ώρες μαθημάτων, κομματικές νεολαίες στα ΑΕΙ δεν επιτρέπονται.

Είσοδος με κάρτα μόνο σε όσους έχουν λειτουργική σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Βανδαλισμοί συνεπάγονται πρόστιμο διπλάσιο της αξίας της φθοράς, ποινικές κυρώσεις και απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.

Στα ΑΕΙ προέχει η εμπέδωση της τάξης και των κανόνων χωρίς αστερίσκους και ημίμετρα, με την ανεμπόδιστη συνδρομή της κανονικής αστυνομίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Φιλελεύθεροι, Πατριώτες, Μεταρρυθμιστές

Μεταναστευτικό

Εμείς το αποκαλούμε εισβολικό. Δεν αντιμετωπίζεται μόνο στο Αιγαίο. Αντιμετωπίζεται κυρίως στο τηλέφωνο: όταν ο εισβολέας ενημερώσει τους επόμενους που ετοιμάζονται, ότι υπέστη τις συνέπειες του νόμου: σύλληψη, δίκη, καταδίκη, κράτηση σε κλειστά κέντρα με μόνη προοπτική την απέλαση, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί η νομική διαδικασία.

Επαναξετάζονται όλες οι περιπτώσεις χορήγησης ασύλου, κατ' αρχάς από το 2015, με κριτήρια συμβατότητας με το ευρωπαϊκό πολιτισμικό πλαίσιο. Ακόμα και νόμιμοι μετανάστες, εάν εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά, απελαύνονται μετά την καταδίκη τους. Παύει η ασυλία των ΜΚΟ. Απαγορεύεται η μπούρκα στην ελληνική επικράτεια, σταματούν τα επιδόματα σε μετανάστες, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι νόμοι.

Τα διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα κατευθύνονται μόνο στη συντήρηση των προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης.

Οικουμενικός Ελληνισμός

Ο Ελληνισμός είναι παγκόσμια δύναμη, όχι μόνο λόγω της διάδοσης των οικουμενικών ελληνικών επιτευγμάτων και αξιών, αλλά και διότι οι Έλληνες εργάζονται και προοδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι απόδημοι Έλληνες θα μπορούν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά ή με επιστολική ψήφο, όπου κι αν βρίσκονται. Σθεναρή μέριμνα απαιτείται για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και τους θεσμούς της Ορθοδοξίας σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

Εθνική Ταυτότητα

Είμαστε χώρα, όχι χώρος. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη συνέχεια της ελληνικότητάς μας και να αντιταχθούμε την προσπάθεια διαφόρων κέντρων, εντός κι εκτός Ελλάδος, να μας μετατρέψουν σε πολυπολιτισμικό οχλοπολτό. Σεβόμαστε την ιστορία και τις παραδόσεις μας και απαιτούμε να τις σέβονται και όσοι παρεπιδημούν στην πατρίδα μας. Τιμούμε την Ορθοδοξία ως συστατικό της εθνικής μας ιδιοσυστασίας.

Θεωρούμε ότι το Σύνταγμα εγγυάται την ανεξιθρησκία υπό την προϋπόθεση τα θρησκεύματα να μην λειτουργούν ως προκάλυμμα νομικών ή κοινωνικών συστημάτων, αντίθετων με τους ελληνικούς νόμους και ασύμβατων με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Το ιδιαίτερο στίγμα του Ελληνισμού το περιγράφει ο εθνικός μας ποιητής: με λογισμό και μ' όνειρο. Μαθηματικά και ποίηση. Φαντασία και Ορθολογισμός. Αυτά τα στοιχεία έκαναν τη Ελλάδα μεγάλη – και μπορούν να την κάνουν μεγάλη ξανά.

Θάνος Τζήμερος - Φαήλος Κρανιδιώτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Μενού

Image
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ
Φιλελεύθερων Πατριωτών Μεταρρυθμιστών

© Μάιος 2022 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Όροι χρήσης - Πολιτική απορρήτου

* Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος *

* Απαγορεύεται η χρήση και αναδημοσίευση γραφικών υλικών χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των τριών πολιτικών σχημάτων *