12λογος των κύριων θέσεών μας περιληπτικά - ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Από το 2012, με απόλυτη συνέπεια θέσεων και πράξεων, με τεράστιο κόπο και κόστος εκατοντάδων εθελοντών και συνεργατών, δίνουμε στον σοβαρό, συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο τη δυνατότητα να ψηφίζει χωρίς να ντρέπεται.

Ακολουθεί ο 12λογος των κύριων θέσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ περιληπτικά ώστε οι πολίτες να έχουν μια γρήγορη άμεση γενική εικόνα της πολιτικής μας.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: οι θέσεις μας παρατίθενται εδώ μόνο εν μέρει και περιληπτικά! Για περισότερες λεπτομέρειες ως προς τις θέσεις μας, μπείτε στους ιστοχώρους μας: www.ethnikidimiourgia.gr , www.dimiourgiaxana.gr  και www.neadexia.gr)

 

 1. Flat Tax - Δίκαια Φορολογία για Όλους - Ισχυρή και Ελκυστική Οικονομία

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει φορολογικό συντελεστή 15% χωρίς κλίμακες (Flat Tax), για φυσικά και νομικά πρόσωπα, και 15% ΦΠΑ (9% σε είδη πρώτης ανάγκης), με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το εισόδημα. Κατάργηση όλων των φόρων σε περιουσία και σε μη εισόδημα: ΕΝΦΙΑ, επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, κ.α.

 

 1. Τάξη - Ασφάλεια - Νομοκρατία - Ισονομία

Mηδενική ανοχή στην παραβατικότητα και επιβολή του Νόμου χωρίς εκπτώσεις. Κατάλληλη εκπαίδευση και αξιολόγηση στην Αστυνομία, κάμερες σε στολές και περιπολικά. Καινοτομία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ο θεσμός του Νομικού-Αστυνομικού, που θα δίνει επί τόπου λύση στα προβλήματα της μικρής καθημερινής παραβατικότητας.

 

 1. Δικαιοσύνη - Ποινικός Κώδικας

Πραγματική ανεξαρτησία και μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ώστε να λειτουργεί ως αντίβαρο στην κυβερνητική αυθαιρεσία. Αξιολόγηση δικαστών, πληροφορική παντού, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Δικαστήρια που θα λειτουργούν με βάρδιες και τις απογευματινές ώρες. Ποινές που θα ισχύουν κανονικά και θα εκτίονται. Και σε ειδεχθή εγκλήματα, τα ισόβια θα είναι ισόβια.

 

 1. Αξιοκρατία στο Δημόσιο - Τέλος στα Προνόμια των Συνδικαλιστών

Αξιοκρατία στο Δημόσιο σημαίνει: ο πολύ ικανός υπάλληλος να αμείβεται ανάλογα και να προάγεται, ο μέτριος να βελτιώνεται και ο αδιάφορος να απολύεται. Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο - πλην Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Ψηφιοποίηση παντού (και όχι ψηφιακή γραφειοκρατία). Απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο.

 

 1. Μεταναστευτικό - Εισβολικό

Ο (ισχύων) νόμος για την παράνομη είσοδο θα πρέπει να  εφαρμοστεί αμέσως: σύλληψη, δίκη, καταδίκη, κράτηση σε κλειστά κέντρα με μόνη προοπτική την απέλαση. Το αίτημα ασύλου θα εξετάζεται μόνο για πολίτες χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απορρίπτεται. Παύει η ασυλία των ΜΚΟ, σταματούν τα επιδόματα σε μετανάστες, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι νόμοι.

 

 1. Δημογραφικό

Δεν είναι λύση η αντικατάσταση των Ελλήνων με Πακιστανούς ή Αφρικανούς. Το δημογραφικό αντιμετωπίζεται με στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας και ειδικά της Μητέρας: φορολογικά κίνητρα, παιδικοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία, ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα και υπηρεσίες υγείας, οικονομική σταθερότητα.

 

 1. Κεφαλαιοποιητικό Ασφαλιστικό Σύστημα - Οι Εισφορές είναι Ιδιοκτησία των Πολιτών

Μετατροπή του σημερινού φαύλου αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό με ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Διαχωρίζεται η ασφάλεια υγείας από αυτή της σύνταξης. Κάθε πολίτης θα έχει έναν ατομικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό όπου θα μπαίνουν οι ασφαλιστικές του εισφορές.

 

 1. Εκλογές με Περισσότερη Συμμετοχή, Αξιολόγηση και Δημοκρατικότητα

Δυνατότητα συμμετοχής των αποδήμων στις εθνικές εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο. Καινοτομία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για την Δημοκρατία: ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει δύο κόμματα, κατά σειρά προτίμησης. Αν το πρώτο κόμμα προτίμησής του δεν περάσει το 3%, η ψήφος θα προσμετράται στο δεύτερο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι/ περιφερειάρχες θα είναι σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι σε άλλο.

 

 1. Το Μέλλον της χώρας Εξαρτάται από την Παιδεία

Επιτρέπονται τα μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες. Επιταγή σπουδών σε κάθε γονέα μαθητή, που θα την εξαργυρώνει στο σχολείο της επιλογής του. Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των ιδρυμάτων.  Είσοδος με κάρτα, ποινικές κυρώσεις και απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας για εγκλήματα στα ΑΕΙ, ανεμπόδιστη συνδρομή της κανονικής Αστυνομίας.

 

 1. Αειφόρος Ανάπτυξη με Σεβασμό στο Περιβάλλον και Ξεκάθαρο Νομικό Πλαίσιο

Αποτελεσματική και πλήρης διαχείριση και αξιοποίηση των αστικών αποβλήτων με ανάπτυξη μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Σχέδιο χρήσεων γης και πολεοδόμησης με στόχευση 20ετίας. Ριζική μεταρρύθμιση και απλοποίηση του συστήματος μελέτης, δημοπράτησης, αδειοδότησης και κατασκευής δημόσιων έργων. Εφαρμογή κινήτρων και προτύπων στην αγροτική παραγωγή, με στόχευση στην βιοποικιλότητα, στην βιοοικονομία και στην καινοτομία, στη Γεωργία Ακριβείας & στην Πολυλειτουργική Γεωργία.

 

 1. Εθνική Κυριαρχία

Δεν παραχωρούμε σπιθαμή εθνικού χώρου, αλλά διεκδικούμε όσα μάς ανήκουν κατά το Διεθνές Δίκαιο: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα νησιών, επέκταση χωρικών υδάτων. Δεν είναι αποδεκτή καμία «συνεκμετάλλευση» σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

 

 1. Ευρωπαϊκή Ταυτότητα

Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και η Ε.Ε. είναι η οικογένειά μας. Δεν αλλάζουμε οικογένεια, αλλά εργαζόμαστε για την λύση των προβλημάτων μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, γράφοντας την Ιστορία της. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε την Ευρώπη από κάθε απολυταρχικό σύστημα, θρησκευτικό ή πολιτικό, που είναι ασύμβατο και προσπαθεί να καταργήσει τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μενού

Image
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ
Φιλελεύθερων Πατριωτών Μεταρρυθμιστών

© Μάιος 2022-2023 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Όροι χρήσης - Πολιτική απορρήτου

* Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος *

* Απαγορεύεται η χρήση και αναδημοσίευση γραφικών υλικών χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των πολιτικών σχημάτων *